Vanliga frågor om midjeträning

 

HÄR FINNER DU SVAR PÅ VANLIGA FRÅGOR GÄLLANDE MIDJETRÄNING!

 

Informationen är inte fullständig men vi tillhandahåller korsetter för detta ändamål samt besvarar de vanligaste frågorna inom området.

 

Vad menas med midjeträning?
Med regelbunden användning och smart snörning kan man använda sig av midjekorsetter för midjeträning. Det här är något som kallas för tightlacing / waist training, och går ut på att forma om sin midja genom att sakta men säkert öka styrkan på snörningen av en korsett man har på sig dagligen. Ju mer du och din kropp vänjer sig vid korsetten, desto mer kan du använda den. Och till slut kan du få till en smalare midja med den eftertraktade timglasformen.

 

Vilken storlek ska man välja
Vid val av storlek är det ditt midjemått som är av största vikt, mät ditt midjemått på den smalaste delen av midjan, vid de nedersta revbenen, välj därefter en korsettstorlek med 5-7 cm mindre midjemått än ditt egna. Jämför måttet sedan med storleksguiden på produkten du är intresserad av.

 

 

Vilken korsett är bäst för mig?
Detta är helt individuellt då vi alla ser olika ut. Alla korsetter passar inte alla former av kroppar. Det har även stor avgörande betydelse med vad du vill få ut av korsetten. Du kan även kontakta oss och tala om vad du är ute efter och så ger vi råd utefter dina önskemål.

 

Ska man välja en korsett med hyskor eller en med planschettknäppning?
Det är också helt individuellt beroende på kroppsform och vad man vill få ut av korsetten. Du är alltid välkommen att kontakta oss och få råd.

 

Hur hårt ska korsetten sitta
Att bära en korsett vid midjeträning är inte speciellt skönt, korsetten ska sitta riktigt tight men inte så att man får ont eller svårt att andas.

 

Hur länge ska man ha korsetten på mig i början av min midjeträning
I början av sin midjeträning kan man bära korsetten någon timma/timmar var dag för att sedan utöka succesivt.

 

När kan man se resultat
Resultatet är väldigt individuellt och att forma sin midja sker inte från en dag till en annan. Resultatet kommer givetvis att visa sig fortare ju mer man bär sin korsett. Tänk även på att när man väl nått sitt önskade midjemått att fortfarande bära sin korsett för att underhålla formen då ett resultat inte är bestående. Slutar man med sin midjeträning kommer midjan att gå tillbaka till sin ursprungsform.

 

Att tänka på
Midjeträningskorsett är ett redskap som kan hjälpa dig till en mer timglasformad kropp och att samtidigt tänka på kost och motion ger dig snabbare och bättre resultat. När man bär sin korsett kan man även känna mättnadskänsla fortare då magsäcken inte får samma yta att expandera på, vilket kan resultera i en viktnedgång. Allas våra kroppar är olika och tiden din midjeträning tar är olika för alla och det viktigaste av allt – Lyssna på din kropp.

 

Är det farligt med midjeträning
Använder man sin midjetränare med ett sunt förnuft har vi svårt att se vad som skulle vara farligt med midjeträning.

 

Vad ska man tänka på när man bär en korsett
Tänk ständigt på din hållning när du sitter och står vid användandet av korsett, detta är viktigt för att din korsett ska tåla de påfrestningar den utsätts för. Utsätts korsettens metallskenor/spiraler för extrem böjning kan de skadas. Vid varje användning kontrollera även att metallskenorna/spiralerna ligger i centrum av korsetten, detta för att minimera risken att skenorna trycker mot någon söm och risk för att skenorna pressas ut ur korsetten.

 

Hur tvättar jag min midjetränare
Följ de tvättråd som finns på korsettens insida, finns ingen sådan information rekommenderar vi alltid handtvätt och att sedan låta korsetten hängtorka. Vi rekommenderar även att man efter var användning vädrar sin korsett. Använd inte sköljmedel då korsettens form kan missformas. Observera, handtvätt betyder inte att du skall använda dig av tvättmaskin.

 

Saknar du en fråga?
Skriv då till oss på kundservice@majsans.com