Frågor & svar

Frågor och Svar

Här svarar vi på några vanliga frågor om vår butik. Tänk på att detta inte är våra fullständiga ordervillkor, vill du läsa dom till fullo klicka då här. Saknar du någon fråga så kan du maila oss på info@majsans.com

 

Ångerrätt

Bytesrätt

Kreditering Faktura/Delbetalning/Kampanj

Skicka tillbaka

Reklamation

Marknadsföring & Sponsring

Produkter

Grossist

Leverans och frakt

Betalning

Övriga frågor

 

 

 

 

 

Ångerrätt

Får jag ångra mitt köp?
Självklart, enligt svensk lag har du 14 dagars ångerrätt från det att du mottog varan. Meddela oss via mail info@majsans.com inom 14 dagar från det att du mottog din vara att du vill utnyttja din ångerrätt. Av mailet skall det framgå klart och tydligt att du vill utnyttja din ångerrätt. Uppge ditt ordernummer, namn, adress samt vad du vill återsända.

Observera att du alltid får en bekräftelse från oss att vi mottagit ditt mail. Får du ingen sådan, kontrollera då att du verkligen mailat till rätt mailadress.

Det är viktigt att du som kund skickar tillbaka varan utan onödigt dröjsmål och senast inom 14 dagar räknat från den dagen du meddelat oss om att du vill utnyttja ångerrätten. Sänder du inte tillbaka varan inom dessa 14 dagar har du förbrukat din ångerrätt.

För mer utförlig information läs då våra ordervillkor gällande ångerrätten.

Har jag ångerrätt på era kläder?
Du har ångerrätt på samtliga produkter men under förutsättning att du inte hanterat varan i större omfattning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion. Har detta skett bör du räkna med att ett värdeminskningsavdrag kan komma ifråga. För att läsa mer om värdeminskningsavdrag se ordervillkor gällande ångerrätten.

Du får inte plocka bort plomberingar, trosor och etiketter som sitter fast på kläderna.

Du har ingen ångerrätt på en vara som vi specialbeställt till dig som i normalfallet inte saluförs i butiken.

För mer utförlig information läs då våra ordervillkor gällande ångerrätten.

Hur skickar jag tillbaka del- eller hela ordern?
Läs om detta under punkten ”Skicka tillbaka”.

Har företag ångerrätt?
Nej

Jag vill ångra min order innan ni skickat den. Hur gör jag?
Maila oss omgående så kanske vi hinner stoppa den. Har den hunnit skickas så har du ju alltid möjligheten till att sända tillbaka den inom 14 dagar. Att inte hämta ut ett paket är inte att ångra sin order. Läs mer om outhämtat paket

 

Bytesrätt

Får jag byta storlek eller vara?
Ja vi tillämpar bytesrätt i 30 dagar från det att du mottog varan/varorna.

Om du köpt ett klädesplagg kan det ibland vara svårt att välja rätt storlek. Vi rekommenderar därför att du alltid måttar dig och jämför med vår storleksguide som finns på alla produkter. Med hjälp av den kan du få en liten fingervisning om vilken storlek som passar just dig. Bytesrätt har du endast en gång, därefter är ångerrätten förbrukad.

Dock under förutsättning att du inte hanterat varan i större omfattning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion. Har detta skett finns risken att varan inte godkänns vid byte. För mer information - Se ordervillkor gällande ångerrätten

Är du osäker på storleken så går det även att maila oss på info@majsans.com

Hur skickar jag tillbaka del- eller hela ordern?
Läs om detta under punkten ”Skicka tillbaka”.

 

Kreditering Faktura/Delbetalning/Kampanj

Jag valde någon av ovan nämnda betalsätt vid ordertillfället. Hur gör jag med betalningen innan returen skickats tillbaka eller krediterats?
Är det så att fakturan förfaller innan vi får in returen, så har du två alternativ. Det första är att förlänga förfallodatumet på din faktura så att vi förhoppningsvis hinner få returen och du slippa eventuella förseningsavgifter eller dylikt. Andra alternativet är att du loggar in på Klarnas hemsida under "Mitt Klarna" och pausar fakturan i avvaktan på att vi mottagit och godkänt din retur. På "Mitt Klarna" loggar du in med ditt personnummer och verifierar med mobilt BankID.

När returen kommit oss tillhanda, och denna har godkänts, krediterar vi din faktura och mailar ut en ny till dig. Finner du den inte i din inkorg – Kontrollera då din skräppost mapp.

Tänk på att så länge som vi inte mottagit returen så är du betalningsskyldig för varorna.

Kan jag betala in del av fakturan innan ni mottagit min retur?
Om du endast betalar in en del av fakturan till Klarna kommer det automatiskt att läggas upp ett Klarna Konto för dig vilket du kanske inte vill.

Vid fakturafrågor kontakta Klarna.

Kreditering Kortbetalning Visa/Mastercard eller Internetbank
Har du betalat med kort eller internetbank? Då kommer vi att återbetala summan till det konto som är knutet till ditt kort alternativt bankkonto. Detta sker genom Klarna. När vi gjort krediteringen hos Klarna kan det ta någon dag extra för pengarna att återföras på ditt konto då din bank behöver någon dag extra.

Kreditering Swish
Har du betalat med Swish så kommer återbetalning att ske till det mobilnummer som användes vid ordertillfället. Återbetalning sker på helgfria fredagar.

 

Skicka tillbaka

Hur gör jag för att skicka tillbaka del av/eller hela ordern?
Börja med att läsa våra ordervillkor för ångerrätt för att försäkra dig om att du har ångerrätt på det du vill skicka tillbaka. Vill du utnyttja din bytesrätt? Läs då ordervillkoren för byte. Glöm inte att du även måste ha meddelat oss via mail om din önskan, dvs ånger- eller byte - info@majsans.com

Så här för du när du skall returnera din order:

  • Maila oss på info@majsans.com
  • Fyll sedan i returinformationen på baksidan av plocklistan som medföljde ditt paket. Har du den inte kvar? Klicka då här så kommer du direkt till returblanketten (skall inte förknippas med förbetald fraktetikett). Alternativt att du använder dig av en standardblankett för att utnyttja din ångerrätt. Denna blanketten finns på Konsumentverkets hemsida.
  • Tänk på att emballera produkterna väl så att dessa inte förstörs i returhanteringen på vägen tillbaka till oss. Gällande retur av korsetter rekommenderar vi att du använder kartongen som den levererades i.
  • Glöm inte att bifoga returinformationen med din retur

Du skickar sen tillbaka returen till:
Majsans
Jernfeltsgatan 7-9
680 71 Björneborg

Du som kund ansvarar för postgången vid returer och även om varan skadas vid retur. Vi rekommenderar att försändelser returneras som postpaket, rekommenderat eller annat spårbart sätt. Du får alltså själv välja vilket sätt du sänder tillbaka produkterna. Du kan själv kontrollera priser och tjänster på PostNords hemsida, Schenker eller DHL. Om du sänder med Schenker får du däremot vara beredd på att det tar några dagar extra innan vi mottar din retur då dom endast trafikerar vårt område 2 ggr/vecka.

Även om du använder vår fraktetikett, som alltid bifogas med ditt paket, så är det du som kund som ansvarar för returen. Spara alltid bekräftelsen på att du lämnat in paketet hos ombudet. Med hjälp av den ser du sändningsnumret och det är det du använder vid eventuell reklamation hos DHL eller PostNord.

Vem står för returportot vid byte och ångerrätt?
Du står själv för returfrakten. Returförsändelsen får inte beläggas med lösen eller vara undermåligt frankerat.

Använder du vår fraktetikett som följer med ditt paket är returkostnaden 69 kr avsett paketets storlek eller vikt. Vid byte eller retur är det du som kund som alltid står för transportrisken, spara därför alltid följesedeln tills vi hanterat din retur. På följesedeln framgår ditt returkollinummer, som används vid eventuella reklamationer på PostNord eller DHL. Fakturering av returportot sker via Klarna eller annat överenskommet sätt.

Jag har inte den förbetalda fraktetiketten kvar. Hur får jag en ny?
Är det som så att du tappat bort den förbetalda fraktetiketten och vill utnyttja denna så kan du maila oss så sänder vi ut en ny. Har du däremot redan gjort ett byte så finns ingen bytes- eller ångerrätt kvar. Använder du den förbetalda fraktetiketten så kostar den 69 kr. Fakturering av returportot sker via Klarna eller annat överenskommet sätt.

När får jag veta att min retur godkänts?
Så fort din retur är mottagen och godkänd kommer du att erhålla ett automatiserat mail angående detta. Gällande kreditering/återbetalning läs punkterna ”Kreditering”.

Ni sände mitt paket med DHL men retursedeln är med PostNord, varför?
Normalt sett är det en kostnadsfråga hur ett paket sänds. Vid returer så är det oftast PostNord vi anlitar för detta. Det är ju dessutom smidigare att lämna in din retur till valfritt PostNordombud som är många fler än vad DHL:s ombud är.

 


Reklamation

Min produkt gick sönder, eller var sönder vid leverans. Vad ska jag göra?
Maila oss och beskriv vad som hänt samt bifoga en bild på problemet så löser vi det. Skicka dock inte tillbaka en produkt utan att först ha kontaktat oss och fått din retur godkänd.

Att det finns trådavslut som inte påverkar produktens beskaffenhet är inte en giltig reklamation. Du kan även läsa mer om reklamation under våra fullständiga ordervillkor

 

Marknadsföring & Sponsring

Kan ni sponsra min blogg eller tävling?
Om du har en blogg/hemsida eller är modell och vill inleda ett samarbeta med oss eller söker sponsring, ber vi dig att maila oss. Beskriv ditt förslag i detalj och bifoga relevanta länkar/bilder i mailet.

I och med att det är många bloggare/modeller som skriver till oss om olika samarbeten, så är det praktiskt taget omöjligt för oss att kunna inleda ett samarbete eller sponsra alla. Vi lovar dock att gå igenom alla förslag, Men vi kontaktar endast dom som vi anser är lämpligast för vår marknadsföring.

OBS! Ett krav är dock att du som bloggare/modell även har testat någon av våra varor.

Vi tackar alla som skriver till oss om olika samarbeten samt för att du har tagit dig tid och visat intresse och hoppas på ditt överseende och förståelse om inte just du skulle bli utvald!Produkter

Finns alla era produkter i lager?
Ja, så länge som du har köp-knappen så finns produkterna i vårt lager.

Kan jag beställa en vara som inte finns i lager?
Nej, du kan inte beställa en vara som inte finns i lager. Det du kan göra är att bevaka att en produkt kommer in i lager igen. Den dagen kommer du i så fall att få ett mail som talar om att den nu finns till försäljning igen.

Jag har lite frågor om en produkt, hur gör jag?
Mycket information finns ofta redan på produktsidan men finner du den inte där, maila då oss.

Kan ni ta in en produkt åt mig?
Vill du ha en produkt som inte finns i vårt sortiment? Mail oss så ska vi se om vi kan lösa det.

 

Grossist?

Kan jag få bli återförsäljare till er?
Skicka oss ett förslag via mail så tar vi kontakt med dig.

 

Leverans och frakt

Tar ni emot beställningar via mail?
Nej, du måste själv lägga din order i butiken där du även får välja betalsätt.

Jag är under 18 år, får jag göra en beställning hos er?
För att handla hos oss måste du vara fyllda 18 år och myndigförklarad.

Jag fick ingen orderbekräftelse, vad gör jag?
Har du lagt en order och även betalat för den men inte fått din orderbekräftelse? Kontrollera då först din skräppost mapp. Finns den inte där? Kontakta oss så skall vi kontrollera vad som gått fel

Jag har inte fått min order än, vad händer?
Har du fått ett mail med uppgift om sändningsnummer/Kolli-nr? Om inte, har du angett rätt mailadress samt mobilnummer vid ordertillfället? Har du valt Swish betalning men inte betalat? Ja då har du orsaken där. Annars är du välkommen att kontakta oss via mail info@majsans.com om du är osäker.

Hur lång tid tar leveransen?
Det tar normalt sett 1 till 3 arbetsdagar innan du får ditt paket från det att vi skickat det. Tyvärr händer det ibland att våra logistikpartners har leveransförseningar. Dessa är tyvärr inget vi kan påverka men försöker givetvis göra allt i vår makt att du som kund skall få din vara så snart som möjligt, dock har vare sig PostNord eller DHL helgutdelning.

Tänkt på att alltid kontrollera din adress, mobilnummer samt mailadress då vi inte kan ställas till svars för sådana felaktigheter. Är det som så att adressen är felaktig eller ofullständig så att leverans inte kan ske så kan det ta ända upp till 30 dgr innan vi får tillbaka returen från någon av våra logistikpartners.

Vad kostar frakten?
Vi erbjuder nu fraktfritt inom Sveriges gränser. 

Jag måste ha varan snarast. Går det att lösa?
Givetvis går allt att lösa men i så fall mot en dyrare fraktkostnad. Denna fraktkostnad är inget som återbetalas vid en eventuell retur. Dock bör du även vara medveten om att våra logistikpartners oftast når ut till våra kunder inom 1-2 arbetsdagar.

Kan man hämta varan hos er och slippa frakten?
Nej, Vi har tyvärr ingen möjlighet till kundmottagning

Har ni någon fysisk butik?
Nej, inte i dagsläget.

Skickar ni till andra länder än Sverige?
Nej, tyvärr inte i dagsläget

Kan ni skicka ordern till en annan adress än min egen?
Ja, Men då måste du betala med kortbetalning, internetbank eller swish.

Jag har inte möjlighet att hämta ut mitt paket. Vad händer?
Hämtas inte paketet ut under den tid det ligger hos ombudet kommer det att returneras till oss. Vid sådana tillfällen blir vi debiterad höga returkostnader och dessa måste vi då tyvärr ta ut av dig som kund. För att läsa mer om outhämtade paket klicka här.

Mitt paket har hamnat hos fel ombud. Hur gör jag?
Har du kontrollerat att ditt postnummer är rätt uppgivet vid ordertillfället? Då kan vi tyvärr inte göra något åt det eftersom bokningar sker automatiskt och är det ett giltigt postnummer så är det ingen fysisk person som ser detta. För att byta till annat ombud tar det närmare 2 veckor innan det hamnar hos det nya ombudet samt att kostnaden för detta är 300 kr. Denna kostnad är något som vi i så fall måste ta ut av dig som kund.

Eller anser du att ditt närmaste ombud är närmare än vad ditt paket hamnat hos? Ja då beror det på att våra logistikpartners använder sig av fågelvägen räknat från din adress till ombudet. För att byta till annat ombud tar det närmare 2 veckor innan det hamnar hos det nya ombudet samt att kostnaden för detta är 300 kr. Denna kostnad är något som vi i så fall måste ta ut av dig som kund.

 

Betalning

Hur kan man betala?
Du har möjlighet att betala mot faktura, delbetalning, kortbetalning, banköverföring, betala direkt med bank-id samt Swish.

Kan jag beställa mot postförskott?
Nej, vi tillämpar inte postförskott

Jag har inte fått någon faktura
I och med att vi använder oss av Klarna Checkout så är det du som kund som väljer hur du skall få din faktura, detta valet har du gjort hos Klarna. Oftast sänds fakturan via mail men även via post om man så valt det alternativet. Är du osäker på hur du får din faktura så kan du lätt logga in på Klarnas hemsida under "Mitt Klarna". Inloggning sker med ditt personnummer och verifiering med mobilt bank-id

 

Midjeträning

För att läsa mer om midjeträning och vad man skall tänka på, kan du klicka här!

 

Recension

Lämna gärna recensioner på våra produkter men har du en fråga om dessa så har vi inte möjlighet att besvara frågan på en recension utan då måste du maila till oss på info@majsans.com

Ett automatiserat mail kommer att sändas ut till de som fullföljt en order. På det har du möjlighet att recensera dina produkter och även kundomdömet av oss.

 

Övriga frågor

Får jag använda era produktbilder på min blogg eller i ett reportage?
Givetvis kan du få göra detta men du måste ALLTID ange oss som källa när du använder våra bilder. Är det en copyrightskyddad bild bör du kontakta oss före då det kan hända att bilden inte är godkänd för andra att använda den.

Får jag kopiera texter på er hemsida?
Nej

Jag har mailat er men inte fått något svar - varför? Våra kundmail besvaras under normalt kontorstid måndag-fredag men inte under kvällar och helger samt röda dagar. Du får också en bekräftelse direkt på att vi mottagit ditt mail. Har du inte fått bekräftelsemailet - kontrollera då att du sänt mailet till rätt mailadress - Vår mailadress är info@majsans.com

Hur avslutar man era nyhetsbrev?
I nyhetsbrevet du fått av oss har du en länk till ”Avsluta prenumerationen”.

Saknar du en fråga/svar?
Maila oss info@majsans.com